Det går alldeles utmärkt att göra cheesecake utan färskost av Philadelphia-typ visade det sig när jag halvvägs igenom receptet upptäckte att det var det jag hade glömt köpa den här gången. Skam den som ger sig, jag tog det jag hade och körde på. Det visade sig vara en väldigt god idé! Det fungerar nämligen alldeles utmärkt med kvarg, som ju faktiskt också är en färskost.

Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Äpple, havre och kanel. Det blir inte mer ljuvligt och lent än så.
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Äpple, havre och kanel. Det blir inte mer ljuvligt och lent än så.
Portioner Tillagningstid
8portioner 1,5timma
Portioner
8portioner
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen, blanda med havregryn och socker. Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
  2. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Dra ner värmen till 150 grader.
  3. Blanda kvargsorterna med den kondenserade mjölken och äggen. Vispa ordentligt. Skala och riv äpplena.
  4. Häll äppelkvargblandningen i formen ovanpå den nu svala havrebottnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
  5. Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv. Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.