Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten

Det går alldeles utmärkt att göra cheesecake utan färskost av Philadelphia-typ visade det sig när jag halvvägs igenom receptet upptäckte att det var det jag hade glömt köpa den här gången. Skam den som ger sig, jag tog det jag hade och körde på. Det visade sig vara en väldigt god idé! Det fungerar nämligen alldeles utmärkt med kvarg, som ju faktiskt också är en färskost.

Äpple, havre och kanel. Det blir inte mer ljuvligt och lent än så.

Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten

Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör
  • 0,5 dl havregryn
  • 3 msk socker
  • 2 tsk kanel kan ökas till 4 om du verkligen gillar kanel

Fyllning

  • 150 g kvarg vanilj
  • 150 g kvarg citron
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 st ägg
  • 3 st äpplen rivna

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen, blanda med havregryn och socker. Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
  • Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Dra ner värmen till 150 grader.
  • Blanda kvargsorterna med den kondenserade mjölken och äggen. Vispa ordentligt. Skala och riv äpplena.
  • Häll äppelkvargblandningen i formen ovanpå den nu svala havrebottnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
  • Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv. Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.

Rulla till toppen