Om du har bråttom och vill göra en god efterrätt snabbt är det en tarte du ska satsa på. Frysta smördegsplattor tinar jättefort och hacka ett par skalade äpplen går också fort. Eftersom det mesta av smaken kommer från äpplena är det dock ganska viktigt att du har goda, smakrika äpplen. Det gör inget om de är lite syrliga, det finns sötma i det här så det räcker ändå!

En tarte serveras med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Äppeltarte
En tarte serveras med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Portioner Tillagningstid
6portioner 15min
Portioner
6portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Ta fram smördegsplattorna ur frysen. Eftersom jag köpte ganska stora räckte det med tre för att täcka formarnas insidor, med det finns många olika storlekar i butikerna. Ta fram så många som du behöver för att det ska räcka till alla sex formarna.
  2. Smöra sex ugnsfasta formar med smöret och sätt ugnen på 175˜C.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Hacka äpplena i ganska små bitar.
  4. När smördegen tinat trycker du ut den i formarna. Fördela de hackade äpplena i skålarna och riv mandelmassan över. Blanda lite. Pudra eventuellt över lite kanel om du tycker om det, annars kan du skippa det.
  5. Sätt in formarna mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills degen puffat sig stor och fin och ytan börjar bli krispig.
  6. Servera ljummen med glass, vispad grädde eller vaniljsås.