Så fort de första västeråsgurkorna tittar fram är det dags att börja lägga in dem, de är förstås goda som de är också men när de är små och späda passar de så fantastiskt bra som inlagda att det vore synd att inte ta vara på dem. Om man gör flera mindre inläggningar över lite tid istället för att lägga in flera kilo samma dag känns det inte lika överväldigande, som det annars lätt kan göra. Titta till våra snabbsaltade gurkor och bostongurka också, om du har gott om gurka hemma!

Väldigt gott på leverpastejsmörgås eller till köttfärslimpan.
Ättiksgurka
Väldigt gott på leverpastejsmörgås eller till köttfärslimpan.
Portioner Tillagningstid
2burkar 1timma
Portioner
2burkar
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: burkar
Ingredienser
Portioner: burkar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj gurkorna i kallt vatten och ta bort de som verkar mjuka, skadade eller som på annat vis inte verkar perfekta.
  2. Skiva dem i lagom tjocka skivor, jag föredrar cirka 3mm men det finns inget som hindrar att man väljer tunnare eller tjockare skivor.
  3. Koka upp ättika, socker, vatten och salt till en lag.
  4. Varva gurkskivorna med dillkvistar och senapsfrön i väl rengjorda burkar. Häll över den heta lagen och förslut genast.
  5. Bör stå svalt minst en vecka innan det är dags att smaka.