Den här rätten började som en Pasta Alfredo, men eftersom jag är svag för bacon började jag förstås ändra i receptet nästan det första jag gjorde och tillsatte saker som inte ingår i en äkta Alfredo. Men principen är fortfarande den samma, det är osten som ska göra såsen tjockare och krämig, inte nån redning. Den svenska motsvarigheten till parmesan, Västerbottenost, fungerar fantastiskt bra här.

En utvecklad variant av Pasta Alfredo. Allt blir bättre med bacon.
Bacon- och kycklingpasta
En utvecklad variant av Pasta Alfredo. Allt blir bättre med bacon.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka pastan al dente. Tärna kycklingbrösten och klipp baconet i behändiga bitar. Fräs bacon och kyckling tillsammans.
  2. När kycklingen är genomstekt häller du på matlagningsgrädde och grädde. Smaka av med fond. Sjud långsamt tills pastan är klar.
  3. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Häll över den rivna osten och såsen med bacon och kyckling. Rör om ordentligt och servera direkt med svartpeppar och färsk persilja på toppen.