Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning

Getost eller fetaost i kycklingbröstet borgar för fest. Du kan i stort sett välja vilken sorts ost du vill att fylla fickan med, ädelostar är aldrig fel. Se bara till att ta rejält mycket! Det finns olika sorters bacon att testa också, allt från extrarökta lite tjockare skivor till kalkonbacon. Med lite lägre temperatur på ugnen tar det längre tid för kycklingen att bli klar, men den blir saftigare då också. Tålamod är din vän! Baconlindningen gör dessutom att det mesta av saftigheten och osten stannar i kycklingbröstet istället för att rinna ut i den ugnsfasta formen.

Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning
Saftigt goda kycklingbröst med fetafyllning, med bacon som pricken runt i:et.
Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning
Saftigt goda kycklingbröst med fetafyllning, med bacon som pricken runt i:et.
Portioner Tillagningstid
2portioner 45min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingbrösten och skär en djup ficka mitt i bröstet.
  2. Stoppa in en rejäl bit fetaost i fickan och kläm ihop fickan.
  3. Rulla in filén i bacon så att hela filén täcks och lägg i ugnsfast form, in i ugnen ca 25-30 minuter.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 21 gram
Protein: 47 gram
Kolhydrater: 0 gram

Kcalorier: 381 / portion

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.