Getost eller fetaost i kycklingbröstet borgar för fest. Du kan i stort sett välja vilken sorts ost du vill att fylla fickan med, ädelostar är aldrig fel. Se bara till att ta rejält mycket! Det finns olika sorters bacon att testa också, allt från extrarökta lite tjockare skivor till kalkonbacon. Med lite lägre temperatur på ugnen tar det längre tid för kycklingen att bli klar, men den blir saftigare då också. Tålamod är din vän! Baconlindningen gör dessutom att det mesta av saftigheten och osten stannar i kycklingbröstet istället för att rinna ut i den ugnsfasta formen.

Baconlindad kyckling
Saftigt goda kycklingbröst med fetafyllning, med bacon som pricken runt i:et.

Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st kycklingbröst
  • 80 g ost feta
  • 80 g bacon cirka 4 skivor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingbrösten och skär en djup ficka mitt i bröstet.
  • Stoppa in en rejäl bit fetaost i fickan och kläm ihop fickan.
  • Rulla in filén i bacon så att hela filén täcks och lägg i ugnsfast form, in i ugnen ca 25-30 minuter.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 21 gram
Protein: 47 gram
Kolhydrater: 0 gram
Kcalorier: 381 / portion