Oavsett om du hade tänkt dig ett matigt mellanmål, en komplett allt-i-ett-frukost eller ett smidigt tillbehör till picknicken är baconmuffins en väldigt god idé som är lika god ljummen som kall tycker jag. Smörar man formen ordentligt innan fastnar inte muffinsarna i formarna lika lätt. Baconet håller ägget på plats, om man inte väljer de största äggen förstås. Då kan det bli bekymmer. Men normalstora ägg fungerar alldeles utmärkt.

Baconmuffins
Baconmuffins
Portioner Tillagningstid
10portioner 30minuter
Portioner
10portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smöra en muffinsform med smöret. Stansa ut 10st runda plattor av brödskivorna. De ska passa i botten på din muffinsform.
  2. Stek baconskivorna lätt, de ska bli ungefär halvfärdiga. Fräs svamphacket i baconfettet.
  3. Kläd insidan av muffinsformarna med bacon, och lägg en brödplatta som botten i varje muffins.
  4. Lägg lite svamp på varje brödplatta. Knäck ett ägg i varje muffins, baconskivorna ska blida kanter så att ägget stannar kvar så det är nu det visar sig om du klätt kanterna noga eller ej.
  5. Grädda dina baconmuffins i 175°C i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Delvis beror tiden på hur stor muffinsform du har och hur stora ägg du använder, de största äggen tar längre tid än vanliga.