Baconpaj med ost och grönsaker

Fixa lunchpajen med färdig deg, bacon och frysta grönsaker. Smidig att svänga ihop, och medan den gräddas i ugnen har du tid över till annat! Om du väljer att göra pajen i portionsformar kan du behöva justera gräddningstiden.

Enkel och smidig lunchpaj som går att förbereda redan dagen innan om man vill.

Baconpaj med ost och grönsaker

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 1 timme 40 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 st pajdeg färdig
  • 8 st ägg
  • 150 g grönsaker frysta
  • 3 pkt bacon á 140g st
  • 150 g ost riven på påse
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk kalvfond
  • några droppar liquid smoke

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Tryck ut degen i en pajform ca 24cm i diameter, nagga den och förgrädda i cirka 10 minuter.
  • Tina grönsakerna i micron och häll av allt överflödigt vatten. Dela baconet i små bitar och fräs i en stekpanna.
  • Lägg grönsakerna i pajskalet när det svalnat något och lägg det stekta baconet över.
  • Vispa äggen med kryddor, liquid smoke och en liten skvätt fond. Häll äggvispet över pajfyllningen.
  • Grädda pajen cirka 50 minuter mitt i ugnen i cirka 200°C. Strö över osten efter ungefär en kvart.
Rulla till toppen