Baconpraliner

Mörk choklad och bacon, låter det som en vettig kombination? Jag håller med om att första intrycket är att det måste handla om ett aprilskämt, men efter att ha läst om chokladbacongodis var jag bara tvungen att testa. Döm om min förvåning när det visade sig att det är gott. Väldigt annorlunda, men väldigt gott. Det är dock knappast barngodis eftersom det kombinerar en aningen bitter mörk choklad med en sälta och svag rökighet från bacon, så trots att det är godis kan det knappast kallas för en sötsak.

Det är en smak som inte kan beskrivas, men jag är glad att det finns fler bitar i kylen.

Fyllig smak av mörk choklad, kompletterad med salt och rökig bacon.

Baconpraliner

Måltid: Godis
Kök: USA
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 200 gr mörk choklad (70%)
  • 100 gr bacon

Instruktioner

  • Skär baconet i väldigt små bitar om du inte har köpt färdigtärnad bacon. Ta en torr stekpanna, med andra ord undvik steksmör eller motsvarande, och knaperstek baconbitarna.
  • När baconet är knaperstekt, lägg upp bitarna på hushållspapper för att få bort så mycket fett som möjligt.
  • Smält chokladen i ett vattenbad. När chokladen är helt smält häller du i baconbitarna i smeten och rör om tills bacon och choklad har blandats ordentligt.
  • Häll ner baconchokladen i pralinformar, eller en glasform med smörpapper för att få en stor chokladkaka, Ställ in i kylen.
  • När baconchokladen har blivit kall, tryck ut pralinerna ur formen eller skär kakan till lagom stort ätbitar.
  • Förvaras i kylen tilsl det är dags att servera, eftersom chokladen blir ganska kladdig i rumstemperatur.

Rulla till toppen