Ibland har man tur när man botaniserar i delikatessdisken, den lokala handlaren hade Jokkmokkskinka hemma. Det är inte den billigaste skinkan man kan köpa, men å andra sidan kan den mycket väl vara en av de godaste. Det är potent röksmak på skinkan, riktig rök istället för rökaromer och det gör hela skillnaden i både smak och pris. Det är värt det.

Intensivt smakrik röra i en het, ugnsbakad potatis.
Bakad potatis med fetaost och rökt skinka
Intensivt smakrik röra i en het, ugnsbakad potatis.
Portioner Tillagningstid
2portioner 1,5timma
Portioner
2portioner
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss i skalet, det kommer att bli ingångshålet sedan när potatisen är klar.
  2. Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 minuter för små bakpotatisar och längre tid om de är större. Eller: tillaga potatisarna i mikrovågsugnen i cirka 15 minuter på maxeffekt.
  3. Blanda crème fraiche, fetaost och skinka till en kall röra.
  4. Ta ut potatisen när den är mjuk inuti och vik försiktigt upp flikarna från krysset du gjorde. Lägg frikostigt med kall röra i öppningen och servera med färsk basilika och små fina tomater.