Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis går snabbt att göra i mikrougnen på en kvart (eller i vanlig ugn men då tar det en timme), men eftersom det går ganska fort gäller det att röran som ska serveras till också går fort att göra. Därför är den här räkröran så smidigt, det svåraste är att hälla av räkorna. Allt annat handlar bara om att röra runt med en sked i en skål.

En liten skvätt citronsaft eller tabasco ger en intressant smakbrytning för den äventyrlige.

Bakad potatis med räkor och dill

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 1 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 400 g potatis ba
  • 1 dl crème fraiche
  • 170 g räkor
  • 2 msk dill
  • 1 msk hummerfond

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader om du ska använda vanlig ugn. Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss i skalet, det kommer att bli ingångshålet sedan när potatisen är klar.
  • Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 minuter för små bakpotatisar och längre tid om de är större. Eller: tillaga potatisarna i mikrovågsugnen i cirka 15 minuter på maxeffekt. Peta med provnål för att känna att de är klara.
  • Blanda crème fraiche, räkor, dill och fond i en skål.
  • Ta ut potatisen när den är mjuk inuti och vik försiktigt upp flikarna från krysset du gjorde. Lägg frikostigt med kall röra i öppningen och servera direkt.

Rulla till toppen