Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet tillför bananen en len sötma som passar utmärkt med curry, de två hör ihop på ett sätt som man nästan måste uppleva. Vi har använt oss av helt vanliga bananer, sådana man äter rakt upp och ner på väg hem från någonstans när det är för långt till middagen. Fläskfärsen är fetare än vanlig nötfärs, och det är av godo eftersom fett är en viktig smakbärare. Dessutom blir biffarna saftigare! De här pannbiffarna fungerar inte med lingonsylt, däremot med en smakrik god béarnaise.

Bananbiff
Pannbiffar kan kryddas på många sätt. Våga ta ut svängarna lite!
Bananbiff
Pannbiffar kan kryddas på många sätt. Våga ta ut svängarna lite!
Portioner Tillagningstid
3portioner 40min
Portioner
3portioner
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt svälla tio min.
  2. Riv löken och blanda alla ingredienser i bunken. Arbeta till en smidig och len, närmast smetliknande färs. Den blir ganska lös, det är som det ska vara.
  3. Forma biffar och stek ca 5 min på var sida tills de är genomstekta. Gör inte biffarna för stora eftersom de då riskerar att falla isär när du hanterar dem. Låt dem dessutom steka i lugn och ro, peta och vänd inte på dem med än absolut nödvändigt att samma anledning.
  4. Serveras med fördel till klyftpotatis och en god béarnaise.