Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i det här fallet ska du inte döma chokladbollarna efter kokosflingorna. Dessa bananchokladbollar är nämligen rena hälsokosten eftersom det fullständigt saknar både socker och smör. Dessa två ingredienser har i stället byts ut mot mosad banan. Konsistensen blir nästa identisk med chokladbollar, men smaken ganska annorlunda när kakaon kompletteras med söt banan.

Fibrer, vitaminer och nyttigheter, så ta inte två stycken, ta fem. Du behöver inte ens fundera om de ska kallas chokladbollar eller det där gamla namnet som inte för användas längre.

Bananchokladbollar
Det ser ut som chokladbollar, men låt dig inte luras.
Bananchokladbollar
Det ser ut som chokladbollar, men låt dig inte luras.
Portioner Tillagningstid
20st 30minuter
Portioner
20st
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och mosa bananerna, gärna med en stavmixer så att du får en riktigt jämn smet.
  2. Blanda de mosade bananerna med kakao, havregryn, kokos och kaffe i en bunke. Rör om tills det blir en jämns smet.
  3. Forma så stora bollar som du vill ha och rulla dem i kokosflingor.
  4. Förvaras i kylen tills de serveras.