Banan är gott och marmelad är gott, men det har aldrig fallit mig in att göra bananmarmelad. Det är dock väldigt gott, kan jag meddela efter att ha provat. Receptet kommer från Therese Sjömander, Maputo, Mocambique.

Bananmarmelad
Bananmarmeladen är utmärkt till hembakat knäckebröd!
Bananmarmelad
Bananmarmeladen är utmärkt till hembakat knäckebröd!
Portioner Tillagningstid
0,3dl 20min
Portioner
0,3dl
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: dl
Ingredienser
Portioner: dl
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skiva ner bananerna i en kastrull. Lägg ner resten av ingredienserna.
  2. Koka upp på medelvärme och låt sjuda i 8-10 minuter, mosa bananerna med en gaffel. Eller, om du vill ha en slät marmelad, kör några sekunder med stavmixern.
  3. Häll upp på väl rengjord burk och förvara kallt så att smakerna kommer till sin rätt.