En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811), sägs det. Tomatpuréns vara eller inte vara är omtvistad, men jag tycker om den så den får vara med. Svampen däremot kan jag ha och mista, vanligtvis hoppas jag över den. Dessutom föredrar jag potatis framför ris till min stroganoff!

Biff Stroganoff
Köttet ska med fördel vara nötkött. Jag brukar passa på när jag får tag på lövbiff, ett rejält storpack kan man ha till många maträtter. En god biff stroganoff är en av de sakerna!
Biff Stroganoff
Köttet ska med fördel vara nötkött. Jag brukar passa på när jag får tag på lövbiff, ett rejält storpack kan man ha till många maträtter. En god biff stroganoff är en av de sakerna!
Portioner Tillagningstid
4portioner 40min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Strimla köttet och hacka löken.
  2. Värm upp en stekpanna med margarin eller smör på medelhög värme.
  3. Stek köttet ett par minuter. Lägg i lök och låt det stekas tillsammans.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på vattnet. Låt puttra i cirka 20 minuter.
  5. Tillsätt crème fraiche och låt puttra någon minut till.
  6. Smaka av med en liten skvätt citronsaft.