Den här glassen är lätt att göra, och det enda den kräver är lite tid i frysen när du vispat klart. Beroende på vilka skålar du använder och vilken frys du har kan det ta allt från 2 till 4 timmar att få lagom krämig glass. Spara några bär vid sidan av om du vill ha hela bär i glassen, eller mixa samtliga bär lite mindre än jag gjorde. Två vanliga brödformar går utmärkt som glassbehållare, om du inte hade tänkt frysa in glassen i praktiska portionsskålar redo att plockas fram när det är dags att äta.

Mycket smak, få ingredienser. Som en glass ska vara.
Blåbärsglass
Mycket smak, få ingredienser. Som en glass ska vara.
Portioner Tillagningstid
1,5L 10minuter plus tid i frysen
Portioner
1,5L
Tillagningstid
10minuter plus tid i frysen
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: L
Ingredienser
Portioner: L
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Vispa grädden lite fastare än lättvispat. Häll i den kondenserade mjölken, fortsätt vispa. Detta moment görs bäst i matberedare som vispar i jämn och stadig takt med ballongvispen, men är du fena på att vispa för hand är det bara att köra!
  2. Lägg de frusna blåbären i matberedaren och mixa till "blåbärsgrus", bären är frusna en stund efter att du mixat dem men tinar jättefort så vänd ner dem i gräddblandningen så snart du kan.
  3. Skeda upp 6 dl, eller så mycket som just din glassmaskin klarar, och frys in. Eller häll upp i brödformar och frys in i frysen, den behöver stå minst 5 timmar för att bli lagom fast och fin.
  4. Servera som efterrätt, antingen med krossad choklad, färsk frukt eller på våfflor.