Kesella är varumärkesnamnet på kvarg, som fått ett rejält uppsving på senare tid. Särskilt de smaksatta sorterna är populära, men vill man vara petig med innehållet kan det bli nyttigare att köpa en naturell kvarg och smaksätta själv. Jag gillar blåbär, så naturligtvis har jag valt blåbärssylt och vanilj som smaksättare!

Det går förstås lika bra med färska bär, om man föredrar det.

Blåbärskvarg

Måltid: Mellanmål
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 1 portion
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 dl kvarg
  • 2 msk blåbärssylt
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  • Tina och skölj bären om du använder frysta blåbär. Skölj färska bär.
  • Blanda blåbär, vanilj och kvarg i en skål.
  • Serveras och äts direkt.