Mängden muffins du får ut av det här receptet varierar till viss del beroende på vilka formar du använder. Här använde Jennifer de stora muffinsformarna, den största modellen vår lokala butik kunde uppbåda, men jag vet att det finns mindre modeller också och då blir gräddningstiden kortare och antalet muffins fler.

Stora saftiga blåbär och vanilj sätter fantastisk smak och färg.
Stora saftiga blåbär och vanilj sätter fantastisk smak och färg.
Portioner Tillagningstid
15st 1timma
Portioner
15st
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Hacka den vita chokladen och tina blåbären om de är frysta, eller skölj färska blåbär och låt dem droppa av i durkslag.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda torrvarorna i en bunke.
  4. Blanda i mjölk i smöret och häll i de vispade äggen.
  5. Häll i torrvarorna och rör om tills du får en slät smet.
  6. Häll i formarna, ungefär halvvägs. Fyll på med hackad choklad och blåbär efter tycke och smak.
  7. Grädda i ugnen i 20 min (varmluftsugn) 25 min (vanlig) tills de fått fin färg.