Mängden muffins du får ut av det här receptet varierar till viss del beroende på vilka formar du använder. Här använde Jennifer de stora muffinsformarna, den största modellen vår lokala butik kunde uppbåda, men jag vet att det finns mindre modeller också och då blir gräddningstiden kortare och antalet muffins fler.

Stora saftiga blåbär och vanilj sätter fantastisk smak och färg.

Blåbärsmuffins med vit choklad

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 15 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 75 g smör
  • 180 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsoocker
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g vit choklad
  • blåbär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Hacka den vita chokladen och tina blåbären om de är frysta, eller skölj färska blåbär och låt dem droppa av i durkslag.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda torrvarorna i en bunke.
  • Blanda i mjölk i smöret och häll i de vispade äggen.
  • Häll i torrvarorna och rör om tills du får en slät smet.
  • Häll i formarna, ungefär halvvägs. Fyll på med hackad choklad och blåbär efter tycke och smak.
  • Grädda i ugnen i 20 min (varmluftsugn) 25 min (vanlig) tills de fått fin färg.