Yngsta dottern kastade sig ut i köket och experimenterade fram det här receptet, med lika delar erfarenhet från sockerkaksbak och entusiasm. För vanilj är ju gott och blåbär är gott, då borde blåbärjsvanilj vara jättegott – eller hur? Logiken fungerade klockrent i det här fallet! Pudra eventuellt över lite florsocker på toppen, så ser de riktigt bageribakade ut!

Blåbär, en av skogens främsta läckerheter, är underbart i bakverk.
Blåbärsmuffins
Blåbär, en av skogens främsta läckerheter, är underbart i bakverk.
Portioner Tillagningstid
10st 50min
Portioner
10st
Tillagningstid
50min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225° grader.
  2. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i blåbären .
  4. Fördela jämt i stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder. Den kortare tiden för ljusare muffins, längre om du vill ha dem mörkare.