Eftersom blåbären som ska ge pannacottan smak och färg ska stavmixas spelar det ingen roll om du använder frysta, lite fulare bär eller färska. Huvudsaken är att de är riktiga blåbär, fulla med fantastisk smak och späckade med antioxidanter.

Blåbär ger grädden en fantastisk färg och smak.

Blåbärspannacotta

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 stång
  • 2 dl blåbär frysta, otinade
  • 2 st gelatinblad

Instruktioner

  • Blötlägg de två gelatinbladen i vatten enligt anvisning på paketet.
  • Koka upp grädden i en kastrull och vispa ner sockret och vaniljen. Lägg i blåbären och sjud tills de tinat. Stavmixa grädden slät.
  • Krama ur gelatin-bladet och rör ner det i blåbärsgrädden. Rör tills gelatinet smält.
  • Häll upp i små glas och låt stå i kylen minst tre timmar för att tjockna.
  • Servera med ett lager blåbärssoppa på toppen.