Färsk blomkål är jättegott, men när man har skurit bort alla buketter står man med en stor och ofta ganska träig stock som riskerar att hamna i soporna. Stort slöseri när den kan förvandlas till goda tilltugg i form av blomkålschips. Det blir visserligen inte speciellt många chips av en normalstor stock, men offra några minuter så får du ett gott tilltugg att servera med maten. Använd gärna smaksatt salt som matchar maträtten.

Blomkålschips
Om du vill utnyttja blomkålshuvudet maximalt, gör salta blomkålschips som ett extra tillbehör.
Blomkålschips
Om du vill utnyttja blomkålshuvudet maximalt, gör salta blomkålschips som ett extra tillbehör.
Portioner Tillagningstid
2portioner 8minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
8minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skär bort alla buketter och blad så att du bara får kvar stocken från blomkålen. Använd en mandolin för att skära stocken till riktigt tunna skivor.
  2. Täck botten av en stekpanna med rapsolja och hetta om den ordentligt.
  3. Lägg försiktigt ner blomkålsskivorna i den heta oljan och stek tills undersidan blir gyllenbrun. Vänt på skivorna och stek även andra sidan gyllenbrun.
  4. Lägg upp de stekta blomkålsskivorna på hushållspapper för att bli av med en del av den överflödiga oljan. Strö flingsalt över chipsen, mängd efter tycke och smak. det går även bra med smaksatt flingsalt, till exempel hickory- eller chilisalt.