Blomkålen är underskattad i köket, bara 100g ger dig nästan hela dagsbehovet av C-vitamin och som alla kålväxter innehåller den mängder med antioxidanter. Om du tröttnat på att servera den kokt i en skål vid sidan av lunchen eller middagen kan du alltid låta blomkålen ta plats i en gratäng. Inte nog med att det är gott, det är nyttigt också! Blanda blomkål och broccoli för en mer färgsprakande upplevelse, om du tycker blomkålsgratäng blir för blekt.

Blomkålsgratäng
Blomkålsgratäng
Portioner Tillagningstid
4portioner 20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Ansa, skölj och dela blomkålen i lagom stora buketter. Förkoka dem och häll av vattnet.
  2. Blanda crème fraiche, kryddor, redning och krossade vitlöksklyftor i en bunke.
  3. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och blanda ner crème fraicheröran noga. Strö över osten.
  4. Gratinera i mitten av en 225°C varm ugn i cirka 10 minuter, eller tills osten fått vacker färg.