Blomkålsmos är en synnerligen god omväxling till potatismoset men om du vill slippa blött mos bör du vara noga med att hälla av vattnet noga och koka inte blomkålen för länge. Överkokt blomkål blir, i likhet med vitkål, slabbig om man försöker göra mos av det.

 

Blomkålsmos
Blomkålsmos som blir över? Det har jag inte hört talas om.
Blomkålsmos
Blomkålsmos som blir över? Det har jag inte hört talas om.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Dela blomkålen i små buketter och skiva stocken. Ju mindre bitar, ju fortare blir det klart.
  2. Lägg i kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker. Sjud på medelvärme tills blomkålen är mjuk.
  3. Häll av vattnet och lägg i smör, salt och peppar. Stavmixa tills blomkålen fått moskonsistens.