Blomkålsmos är en synnerligen god omväxling till potatismoset men om du vill slippa blött mos bör du vara noga med att hälla av vattnet noga och koka inte blomkålen för länge. Överkokt blomkål blir, i likhet med vitkål, slabbig om man försöker göra mos av det.

Blomkålsmos som blir över? Det har jag inte hört talas om.

Blomkålsmos

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 100 g smör
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Dela blomkålen i små buketter och skiva stocken. Ju mindre bitar, ju fortare blir det klart.
  • Lägg i kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker. Sjud på medelvärme tills blomkålen är mjuk.
  • Häll av vattnet och lägg i smör, salt och peppar. Stavmixa tills blomkålen fått moskonsistens.