Bönbiffar på vita bönor blir förvånansvärt gott, och du kan göra dem så heta eller milda som du önskar. Det här receptet är en mild och len variant, men vill du ha mer hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar eller chilipeppar så blir det mer fart. Utesluter du ägget går det utmärkt att använda själva smeten på samma sätt som man använder hummus, som en böndipp eller sidorätt. Ärtröra passar väldigt bra till biffarna.

Byt bönsort för variation, vita bönor är inte det enda man kan mixa och göra bönbiffar av.

Bönbiffar

Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Kök: Fusion
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 15 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 690 st vita bönor avrunnen vikt
  • 1 st ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk spiskummin
  • 1 klyfta vitlök krossad
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  • Mixa bönorna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt kryddor, den krossade vitlöksklyftan, ägget och potatismjöl samt salt och peppar.
  • Klicka ut rejäla matskedar i het stekpanna och stek åtminstone 4-5 minuter per sida.
  • Servera nystekta med en kall sås, till exempel ärtguacamole eller en salsa.