Broccolin är en tuffing som odlats under flera tusen år. Den är härdig även i Sverige och kan odlas i full sol, i fet och näringsrik jord. Broccolin är en kålsort, och som alla kålplantor tycker den om rikliga mängder näring. Det första huvudet brukar alltid vara störst, men beroende på sort kan du få flera mindre i efterskörden.

broccoli- ädelostpaj
En delikat skapelse, var frikostig med ädelosten.
broccoli- ädelostpaj
En delikat skapelse, var frikostig med ädelosten.
Portioner Tillagningstid
4-5portioner 45min
Portioner
4-5portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Pajskal
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör, skuret i små bitar. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Smöra formen en pajform som är cirka 21 centimeter i diameter och klä formen med degen. Grädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter. Sänk temperaturen på ugnen till 200 grader.
    Fyllning
    1. Förkoka broccolin och låt den rinna av. Vispa ägg och grädde ordentligt till äggstanningen. Smula sönder ädelosten.
    2. Bred ut broccolin i pajformen och blanda ner den smulade osten. Häll över äggstanningen. Peta lite med en sked så att äggstanningen verkligen rinner ner överallt i pajen.
    3. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen i 200 grader varm ugn.