Man måste inte göra gratäng på potatis, man kan stoppa ner nästan vad som helst i en ugnsfast form och slå en äggstanning över. I det här fallet står parmesan och broccoli för merparten av smakerna, milda och mjuka smaker som en stilla kontrast till ett cajunkryddat kycklingbröst.

Broccoligratäng
Byt parmesan mot ädelost om du vill ha mer stuns i smakerna.
Broccoligratäng
Byt parmesan mot ädelost om du vill ha mer stuns i smakerna.
Portioner Tillagningstid
4port 20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Ansa färsk broccoli och skär i gaffelbitar. Tina och ansa fryst broccoli om det behövs, annars gå till punkt 2 direkt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin i 3-4 minuter, små buketter den kortare tiden.
  3. Häll av broccolin noga och lägg i en smörad ugnsfast form.
  4. Blanda de andra ingredienserna och häll över broccolin.
  5. Gratinera i cirka 15 minuter, tills osten fått fin färg och gratängen stelnat.