Brödpudding

Så du har köpt kanelbullar, eller förhoppningsvis bakat själv, och alla blev inte uppätna. Nu kan de jämföras med pärlsockrade lerduvor och passar bäst i soppåsen. Eller? Tvärtom, gör en brödpudding, då är gamla torra kanelbullar en av ingredienserna. Här har jag valt att komplettera med blåbär, men det går lika bra med exempelvis hallon, tärnade bitar med mango eller äpple… det är fritt fram att fantisera.

Brödpudding har flera fördelar eftersom den är enkel att göra och du slipper kasta bullar, men om du vet att du fikabesök på kvällen kan du förbereda puddingen flera timmar i förväg. Sätt in den i ugnen en timma innan gästerna kommer, så när det ringer på dörren har du väldoftande fikabröd att välkomna med.

Och du, den är minst lika god dagen efter om du förvarar den i kylskåpet.

Brödpudding
Aldrig har torra gamla bullar varit godare.
Brödpudding
Aldrig har torra gamla bullar varit godare.
Portioner Förberedelsetid
6portioner 70minuter
Portioner Förberedelsetid
6portioner 70minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda och vispa vispgrädde, ägg och socker till en jämn smet. Blanda ner blåbären i smeten, och försök gärna att hålla bären så hela som möjligt.
  2. Skär kanelbullarna i ganska stora bitar. Sex bitar från varje bulle är lagom.
  3. Placera bullbitarna i en ugnsfast form som är så pass stor att bullbitarna täcker botten. Häll smeten över bullbitarna och försök att få smeten att täcka bullarna så bra som möjligt.
  4. Sätt plastfolie över formen och ställ in den i kylen. Meningen är att bullbitarna ska suga upp smeten, så låt formen stå i några timmar. Minst en timma, men sju-åtta timmar är inget problem.
  5. Efter tiden i kylen, sätt ugnen på 175 grader och grädda puddingen i 50-60 minuter tills äggstanningen har stelnat.
  6. Ta ut puddingen ur ugnen och låt den svalna. Pudra ovansidan med florsocker och servera puddingen rumstempererad, gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljvisp.

Andra spännande recept: