Hemgjord majonnäs är basen till den här dressingen, det är inte jättesvårt att göra och blir väldigt gott. Det tar inte så lång tid att göra egen majonnäs som man skulle kunna tro. Även bostongurkan är hemgjord, i det här fallet är den kryddad med dill också. Den lite rökiga och goda smaken av chipotlechili kommer från en krämig kryddpasta, det räcker med en tesked för att få mycket smak. Väljer du stark Ajvar Relish istället för den vanliga får du en mer kryddig dressing, vill du ha den ännu lite hetare kan du smaka av med lite cayennepeppar så får den en ännu lite mer hetta.

En rökig chipotlechili är den dominanta smaken, perfekt till burgare av alla slag.

Chilidressing

Måltid: Tillbehör
Kök: USA
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 1 dl, cirka
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 1,5 tsk bostongurka
  • 2 tsk Ajvar Relish
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda majonnäs, bostongurka, chipotlepasta och Ajvar Relish i en skål.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Förvaras svalt, står sig åtminstone en vecka i burk med lock.