Pasta brukar oftast användas som en ganska ordinär del av en maträtt, men när man gör egen pasta är det fritt fram att utnyttja den för att bland annat komplettera maträttens kryddning och lägga till extra nyanser i smakerna. Chili passar utmärkt som krydda i till exempel en köttfärssås, men om man använder den i pastan i stället för i såsen ger det en intensivare smak till pastan.

Chilipasta
En chilikryddad pasta tänkt att komplettera till exempel en köttfärsås eller bara ge en extra smaknyans till en vanlig pastarätt.
Chilipasta
En chilikryddad pasta tänkt att komplettera till exempel en köttfärsås eller bara ge en extra smaknyans till en vanlig pastarätt.
Portioner Tillagningstid
300gram 20minuter
Portioner
300gram
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: gram
Ingredienser
Portioner: gram
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölen i behållaren och sätt på locket.
  2. Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir en deciliter.
  3. Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  4. Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Receptanteckningar

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.