Chocolate chip cookie

Egentligen är benämningen småkakor inte riktigt rättvisande med tanke på att de här kakorna inte är små, varken i omfång eller smak. Chocolate chip cookies går att göra på fler än ett sätt, men det finns några saker man inte får tumma på. Det måste vara smör i degen och passa tiden i ugnen så inte kakorna bränns.

Delikata skapelser.

Chocolate chip cookies

Måltid: Fikabröd
Kök: USA
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 12 kakor
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g choklad
  • 1 st lime skalet

Instruktioner

  • Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
  • Blanda i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
  • Hacka chokladen grovt och riv limeskalet. Blanda ner chokladen och skalet i degen.
  • Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
  • Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
Rulla till toppen