Portioner
10port
Tillagningstid
75minuter
Portioner
10port
Tillagningstid
75minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C och smöra formarna du hade tänkt använda.
  2. Placera sockerbitar och kaffesump i en mortel gjord av marmor eller liknande material som är lätt att göra rent. Mal sockerbitarna och kaffesumpen till en smet, ju slätare desto bättre.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner kakaon.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt. Sänk hastigheten på vispen och bland ner kakao- och smörblandningen samt socker och kaffesump-blandningen. Kör vispen på låg hastighet tills det har blandats ordentligt.
  5. Fortsätt att köra vispen på låg hastighet och häll ner salt, vanilj, vetemjöl, hasselnötsmjöl och bakpulver. Smeten kommer att bli väldigt seg och kladdig, så kör vispen ett par minuter på låg hastighet så att allting blandas ordentligt.
  6. Häll ner smeten i den smörade formen och placera mitt i ugnen.
  7. Låt kakan gräddas i 50 minuter och peta försiktigt på den med fingret. Den ska kännas lite som en tvättsvamp, med ett visst motstånd, och den ska fjädra tillbaka. Låt den stå inne några minuter extra om det behövs.
  8. Ta ut kakan och låt den svalna.

Dela det här: