En lätt och luftig chokladmousse är en delikatess som bäst avnjuts i lugn och ro efter en god måltid. Du kan med fördel använda en liten skvätt Amaretto för att ytterligare förhöja smaken. Mandellikören ger moussen en vuxen smak som passar utmärkt tillsammans med mörk choklad.

Det här är ingen efterrätt som passar barn. Den är inte söt nog och innehåller mörk choklad och kaffe, som få barn uppskattar.

Chokladmousse

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2,5 dl grädde mellangrädde 27% fett
  • 150 g mörk choklad >70% kakao
  • 0,3 dl kaffe bryggkaffe
  • 3 msk strösocker
  • 1 st äggula

Instruktioner

  • Smält chokladen i vattenbad och rör ner socker, kaffe och äggula. Vispa kraftigt.
  • Låt chokladsmeten svalna. Vispa grädden.
  • Blanda ner den vispade grädden i den avsvalnade chokladsmeten.
  • Skeda upp moussen i portionsskålar och låt stå i kylen fram till servering.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 23 gram
Protein: 4 gram
Kolhydrater: 27 gram
Kcalorier: 330 / portion