Chokladtryffel

Chokladtryffeln är en mjuk chokladgodis som man kan forma på många olika sätt. Men passa på medan smeten fortfarande är rumstempererad, för när den kallnat helt blir den lätt omedgörlig om du vill rulla bollar. Den här smeten lämpar sig ovanligt väl för pralintillverkning också, eftersom den stelnar bra när den fått stå i kylskåpet ett tag.

Chokladtryffel
Chokladtryffeln går bra att forma till praliner också.
Chokladtryffel
Chokladtryffeln går bra att forma till praliner också.
Portioner
20st
Portioner
20st
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar.
  2. Tillsätt choklad, farinsocker, vaniljsocker och Amaretto. Rör tills chokladen smält.
  3. Låt svalna i kylskåp, 1-1,5 timma. Spritsa ut toppar, forma till praliner eller kulor och garnera med kakao.
  4. Amaretto kan bytas mot t ex kaffe, kardemumma, konjak eller apelsin.