Citron- och mandelkakor

En liten kaka som är lika lätt att äta som den är lätt att göra. Fräsch smak av citron och underbart söt mandel gör den alldeles utmärkt till kaffet efter maten. Det går utmärkt att dekorera kakan om man vill, men den är alldeles lagom som den är annars.

Citron- och mandelkakor
Om du vill ha stark citronsmak kan du ta mer än bara ungefär en tesked citronsaft, som jag brukar göra. Den rivna mandelmassan ger kakan en underbar konsistens, det här är en favoritkaka.
Citron- och mandelkakor
Om du vill ha stark citronsmak kan du ta mer än bara ungefär en tesked citronsaft, som jag brukar göra. Den rivna mandelmassan ger kakan en underbar konsistens, det här är en favoritkaka.
Portioner Tillagningstid
24st 25min
Portioner
24st
Tillagningstid
25min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela smöret i tärningar. Riv mandelmassan och blanda med smöret till en massa.
  3. Tillsätt citronskal, citronsaft och socker. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ner.
  4. Knåda till en jämn deg och dela i två delar. Rulla ut halvorna i rullar och skär varje rulle i 12 delar.
  5. Rulla varje del till en boll, platta till den något och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12 minuter mitt i ugnen.