Saknas en smak i kyldiskens utbud av smaksatta kvargsorter? Eller är du äventyrslysten och vill prova kombinationer som inte mejerierna kommit på ännu? Oavsett vilket är en helt vanlig naturell kvarg en bra början. Den går att smaksätta på många sätt, och med sötad sylt eller söt frukt blir det mer efterrättslikt än mellanmål. Våga prova dig fram, här är ett enkelt recept att börja med!

Smaksatt kvarg kan man göra själv på mindre än 2 minuter.
Citronkvarg
Smaksatt kvarg kan man göra själv på mindre än 2 minuter.
Portioner Tillagningstid
1port 2min
Portioner
1port
Tillagningstid
2min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda kvarg, socker och lemon curd i en skål. Lemon curd kan vara lite svårt att röra ut, men man kan mosa klumparna mot skålens kant med en sked för att få en jämn textur.
  2. Servera direkt som mellanmål eller som tillbehör till pannkaka eller våffla.