Saknas en smak i kyldiskens utbud av smaksatta kvargsorter? Eller är du äventyrslysten och vill prova kombinationer som inte mejerierna kommit på ännu? Oavsett vilket är en helt vanlig naturell kvarg en bra början. Den går att smaksätta på många sätt, och med sötad sylt eller söt frukt blir det mer efterrättslikt än mellanmål. Våga prova dig fram, här är ett enkelt recept att börja med!

Smaksatt kvarg kan man göra själv på mindre än 2 minuter.

Citronkvarg

Måltid: Mellanmål
Kök: Okänt
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl kvarg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk lemon curd

Instruktioner

  • Blanda kvarg, socker och lemon curd i en skål. Lemon curd kan vara lite svårt att röra ut, men man kan mosa klumparna mot skålens kant med en sked för att få en jämn textur.
  • Servera direkt som mellanmål eller som tillbehör till pannkaka eller våffla.