Enkelt, snabblagat och supergott! Gör extra mycket så det räcker till matlåda och frys också! Ta de bönor du föredrar, de flesta är väldigt nyttiga! Vita, naturella, bönor innehåller 21 gram protein per 100 gram och är en utmärkt proteinkälla för dig som inte äter kött. Sojabönor innehåller så mycket som 34 gram protein. Bönor överlag innehåller också mycket fibrer, kalium, järn, selen, protein, folsyra och vitamin b6. Rena nyttighetsbomben!

Välj de bönor du tycker bäst om, de flesta fungerar bra med curry.

Currybönor i krämig sås

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 460 g vita bönor avrunnen vikt
  • 250 g sojabönor frysta
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 5 dl Oatly Fraiche
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk currypasta
  • 2 msk curry
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • Maizena ljus redning
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skölj de vita bönorna. Finstrimla vitkålen. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs lök och vitlök i olivoljan. Innan den börjar få färg tillsätter du vitkålen och fräser den ett par minuter.
  • Tillsätt currypasta, curry, tomatpuré, fraiche, fond och gurkmeja. Låt puttra ett par minuter.
  • Häll i alla bönor, red av med ljus redning och låt puttra tills det är genomvarmt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Servera med bulgur eller ris.