En paj är bra om man vill göra en allt-i-ett-maträtt, och sakta har jag börjat förstå att nästan det godaste på pajen är skalet. Fast skalet är bara godast om fyllningen är god, det blir en synergieffekt på något vis. En god fyllning lyfter hela skapelsen, kan man säga. Och då blir skalet, som vanligtvis är rätt gott ändå, delikat! Man skulle kunna skriva något här om att helheten är större än summan av delarna och att ingenting kan beskrivas enskilt utan kontext men är det inte bättre att bara njuta av en god paj och inte tänka så mycket!

 

Smaksättningen till den här pajen har tagit inspiration från det indiska köket. Var inte rädd för att ösa på med kryddor, täcket kommer att balansera anrättningen och göra den krämigt god!
Currydoftande köttfärspaj med paprikatäcke
Smaksättningen till den här pajen har tagit inspiration från det indiska köket. Var inte rädd för att ösa på med kryddor, täcket kommer att balansera anrättningen och göra den krämigt god!
Portioner Tillagningstid
6portioner 45minuter
Portioner
6portioner
Tillagningstid
45minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Rör ihop smör, mjöl och vatten till pajdegen och tryck ut i en form.
  2. Fräs köttfärsen tillsammans med vitlök, paprika och samtliga kryddor.
  3. Tillsätt ajvar relish och tomatpure samt vattnet och purjolöken.
  4. Stjälp över köttfärsfyllningen i skalet.
  5. Blanda créme fraiche, färskost och riven ost till täcket. Bred ut över färsen.
  6. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills osten fått fin färg.