Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte sjuda dem i tomatsås. Det går alldeles utmärkt att låta dem sjuda i kokosmjölk och krydda med curry, för att ge frikadellerna en mer asiatisk prägel. Tänk Italiens pasta möter Indiens curry och bjuder varandra på äpple.

Curry, kokos och äpple i krämig harmoni.
Curryfrikadeller i kokos
Curry, kokos och äpple i krämig harmoni.
Portioner Tillagningstid
5-6portioner 30minuter
Portioner
5-6portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Häll kokosmjölk, curry, äppelmos samt kycklingfond i en traktörpanna.
  2. Låt sjuda på medellåg värme medan du rullar frikadellerna.
  3. Blanda färs, ägg, ströbröd, kycklingfonden och curry samt en matsked äppelmos.
  4. Rulla till ganska stora, runda färsbollar och lägg i pannan. Lägg på locket och låt sjuda långsamt i cirka 20 minuter. Vänd dem då och då.
  5. Servera med nykokt bandspaghetti.