Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som bas till en thaiinspirerad gryta, istället för köpta såsbaser som kostar mer än de smakar.

Den är lätt att göra, snabblagad och god.

Currysås med spenat

Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Tillagningstid 15 minuter
Kalorier: 60kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 0,5 st lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st lime ska och saft
  • 130 g spenat färsk

Instruktioner

  • Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken i oljan och currypastan tills den mjuknat lite.
  • Tillsätt kokosmjölken och buljongtärningen. Koka upp och sjud sakta i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt limeskal, enbart det gröna, och saften. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  • Sjud några minuter så att spenaten blir varm och såsen får rätt konsistens.

Nutrition

Kalorier: 60kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 5g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Natrium: 117mg | Kalium: 220mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 3050IU | Vitamin C: 18.2mg | Kalcium: 40mg | Järn: 1.1mg