I “Mikaku” skriver Eiko om omelettrullen, att det finns lika många recept som det finns husmödrar i Japan. Det här receptet är stulet rakt av ur hennes bok, även instruktionerna.

Dashimaki tamago
Dashimaki tamago kan du använda till sushi eller som en egen rätt.
Dashimaki tamago
Dashimaki tamago kan du använda till sushi eller som en egen rätt.
Portioner Tillagningstid
1rulle 1timma
Portioner
1rulle
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: rulle
Ingredienser
Portioner: rulle
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna i en kastrull.
  2. Den olja som används till stekningen får gärna vara använd sedan tidigare, till t ex tempura. Använder du ny olja bör du hetta upp en och låta den svalna en gång. Fukta ett hushållspapper och smörj stekpannan med oljan.
  3. Värm en stekpanna på stark värme, sänk värmen och häll i så mycket ägglösning att det precis täcker botten. När äggsmeten börjar puttra och är till hälften stannad är det dags att börja rulla omeletten.
  4. Ta upp en flik av omeletten, ca 3 cm, och vik den över resten. Rulla upp den helt och hållet men låt den ligga kvar i pannan. Den ska se ut som en crêpe.
  5. Den del av stekpannan som blivit tom smörjer du snabbt med olja igen. Häll i ny ägglösning i pannan så det täcker, lyft upp den lilla rullen och häll in smet även in under den.
  6. När det börjar bubbla rullar du upp den nya omeletten runt den tidigare. Upprepa tills du har slut på äggsmet.
  7. Vill du ge omelettrullen lite form kan du ta en bambumatta till hjälp och ge den form. Skär i bitar.