Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare om du redan har färdigkokad potatis över sedan tidigare. Då handlar det egentligen bara om att det ska bli genomvarmt och att stuvningen inte ska bli för tjock. Med lagom mycket dillstuvning blir potatisen inte slaskig, jag föredrar precis så mycket stuvning att dillen fastnar på potatisen men inte mycket mer. Det ska inte rinna om potatisen tycker jag, bara synas lite. Smaken finns där ändå. Isterbanden, jag köper aldrig annat än isterband från Ello, steks på mellanvärme så att skinnet inte spricker. På det viset stannar allt det goda i isterbanden där det ska vara istället för att rinna ut i stekpannan.

Så nära en Småländsk nationalrätt man kan komma.
Dillstuvad potatis och isterband
Så nära en Småländsk nationalrätt man kan komma.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och koka potatis, om du inte har färdig potatis redan. Hetta upp stekpannan till medelvärme och lägg i isterbanden. Vänd på dem några gånger, så de blir jämnt stekta.
  2. Ta fram mjöl och matlagningsgrädde. Smält smöret i en kastrull. När det tystnat vispar du ner mjölet, och späder snabbt med matlagningsgrädden så det inte bränns. Lyft gärna av stuvningen medan du vispar så det inte bränner i bottnen. Vispa ner dillen.
  3. Värm potatisen, om den inte är nykokt, och häll över stuvningen. Vänd runt med en sked så att all potatis blandas ner ordentligt. Smaka av med salt och peppar.