Portioner
8bitar
Tillagningstid
1timma
Portioner
8bitar
Tillagningstid
1timma
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en springform cirka 22 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ in formen i kylskåp i 30 minuter.
  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken.
  4. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Prova med provsticka så den är klar, den kan vara kladdig i mitten. Lägg i så fall folie över den om den ser klar ut men fortfarande är blöt inuti, och låt den vara inne en stund till.
  5. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Dela det här: