Det måste inte vara krångligt att göra fyllda kycklingbröst. Det finns två tekniker man kan använda som jag kommit på hittills, antingen delar man brösten i plattare ”schnitzel-liknande” delar och rullar ihop som på bilden eller så tar man fulltjocka kycklingbröst och skär en djup ficka i tjockaste delen av bröstet. Sen stoppar man godsaker i fickan, till exempel en god ost. Rullen eller bröstet förseglas därefter med bacon, och det är när innehåller börjar försöka pysa ut som man vet att värmen nått hela vägen in i mitten. Kyckling ska aldrig under några omständigheter serveras rosa i mitten. Det är som att be om matförgiftning, och det finns roligare saker man kan ge sina middagsgäster än salmonella.

 

Varför inte stoppa favoritosten i ett kycklingbröst?
Färskostfyllda kycklingbröst
Varför inte stoppa favoritosten i ett kycklingbröst?
Portioner Tillagningstid
4portioner 45min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C. Putsa kycklingbrösten och lägg dem på en skärbräda. Lägg rejält med färskost på kycklingbrösten, gott och väl 50g per bröst. Riv sönder några basilikablad över färskosten.
  2. Rulla ihop brösten och använd 2-3 baconremsor för att hålla ihop rullen med färskosten i mitten. Lägg de baconlindade kycklingbrösten i en ugnsfast form.
  3. Blanda resten av färskosten med crème fraiche eller iMat fraiche till en sås. Häll ut såsen runt kycklingbrösten och ställ in formen mitt i ugnen i 30-35 minuter tills baconet fått färg och osten börjar försöka pysa ut ur springor och glipor, då vet du att kycklingen är klar rakt igenom.
  4. Serveras med klyftpotatis och färska ärtor.