Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju inte så exalterande. De flesta av oss tänker nog på de där sorgliga pinnarna med mer panering än fisk som inte smakar någonting. Men gör man sina egna pinnar på fina bitar torsk, en god brödblandning till paneringen och rejält med ägg blir det en helt annan sak. Kryddigt, krispig panering utanpå och en mjuk och god torskrygg inuti. Panko finns att få tag i nästan överallt nu. Servera med kokt potatis, vitvinssås eller vitvinssås med ägg och räkor

Fiskpinnar
Pankopaneringen gör fiskpinnen lite lyxigare och krispigare.
Fiskpinnar
Pankopaneringen gör fiskpinnen lite lyxigare och krispigare.
Portioner Tillagningstid
12st pinnar 45min
Portioner
12st pinnar
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st pinnar
Ingredienser
Portioner: st pinnar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Vispa upp ägget och häll ut i en djup tallrik. Bred ut panko i en annan tallrik.
  2. Dela torskryggarna i lagom pinnar, detta går lättare om torsken inte är helt tinad. Salta och peppra lite på varje pinne.
  3. Vänd pinnarna först i ägg och sedan panko. Använd ena handen för att hantera fisken när den är äggdoppad och den andra när den är panerad, så slipper du kladd överallt.
  4. Stek pinnarna på medelhög värme i smöret tills de är krispiga på ytan och genomstekta inuti.