Allting blir godare med bacon, sägs det. I det här fallet är det tomatsåsen som hottas upp med lite bacon, har du inte tillgång till extrarökig bacon kan du med fördel tillsätta ett par droppar liquid smoke. Överdosera inte, liquid smoke tar lätt över precis alla andra smaker men den ska bara märkas som en antydan i bakgrunden. Fläskfärs eller blandfärs med hög fetthalt är att föredra framför magrare färser som gärna blir lite torra och tråkiga.

Blandfärsen är lite fetare, vilket garanterar ett saftigare resultat.
Frikadeller i bacontomatsås
Blandfärsen är lite fetare, vilket garanterar ett saftigare resultat.
Portioner Tillagningstid
3port 30min
Portioner
3port
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  Tomatsås
  1. Klipp baconet i ganska små bitar och lägg i kall stekpanna. Sätt på medelvärme och fräs tills baconet börjar se ut som att det tänker ta färg. Riv 2 klyftor vitlök och 1 gul lök på ett rivjärn och lägg ner i baconet. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills det är hälften kvar ungefär.
  2. Häll över tomaterna, hackad basilika, honung, liquid smoke och fond. Låt sjuda långsamt under tiden du förbereder frikadellerna. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
  Frikadeller
  1. Blanda ihop färs, ägg, 1 riven gul lök, 2 klyftor krossad vitlök och färska örter typ basilika, oregano, timjan och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg i frikadellerna i tomatsåsen. Efter fem minuter vänder du på frikadellerna och låter de koka ytterligare fem minuter.
  3. Servera med färskpasta och riven parmesan.