Frittata är en slags Italiensk omelett, tjockare än vanlig och den viks inte ihop runt innehållet på samma sätt. Den påminner till viss del om bondomeletten på det viset. Kontrollera att din stekpanna klarar av att stå i ugnen om du inte har en stekpanna med lock. Om du saknar lock och stekpannan inte klarar ugn kan du steka färdigt frittatan genom att vända den efter halva tiden istället. Använd ett stort fat för att vända den utan att den går sönder. Lägg fatet över stekpannan och pressa ihop fat och panna. Vänd alltihop med en hastig rörelse. Lyft bort stekpannan, så ska frittatan ligga snyggt och prydligt på fatet. Låt den försiktigt glida ner i stekpannan igen, så att båda sidorna får stekyta,

Smakrik ost och salt, lufttorkad skinka ger frittatan ljuvlig smak.
Frittata med prosciutto
Smakrik ost och salt, lufttorkad skinka ger frittatan ljuvlig smak.
Portioner Tillagningstid
2portioner 30min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka löken och fräs den i oljan i en ugnssäker stekpanna. Riv prosciutton grovt och fräs den någon minut också.
  2. Vispa äggen luftiga tillsammans med matlagningsgrädden. Häll den över lökfräset. Krydda med svartpeppar och basilika. Låt fräsa någon minut, sänk värmen från ganska hög till låg.
  3. Tillsätt paprikan och strö över osten. Ställ in stekpannan högt uppe i ugnen i cirka 10-15 minuter tills ytan stelnat och osten fått fin färg.